Merhaba arkadaşlar. Şimdi sizlere Çin'de ki ve başka ülkelerdeki ilginç ve ya size göre iğrenç yemekleri sizere paylaşacağım. Baştan söyleyeyim ben hiç bir ülkeyi kötülemek istemiyorum.
iyi okumalar😊😊😊😊😊😊






KOPİ LUWAK KAHVESİ
Kopi Luwak aslında bir yiyecek değil, bir kahve türüdür. Oldukça da değerli bir kahve. Hatta dünya’nın en pahalı ve en az üretilen kahvesidir. Fincanı 120$ ile 600$ arasında değişmektedir. Peki Kopi Luwak nasıl bir kahvedir ? Kahveyi ilginç yapan şey nedir ?
Kahveyi ilginç yapan şey aslında üretim şeklidir. Kopi luwak, Endonezya’nın Sumatra adası ile çevresindeki birkaç adada yaşayan ve Asian Palm Civet (Paradoxurus hermaphroditus) adlı hayvanın yediği ve sonrasında dışkıladığı kahve çekirdeklerinden üretilmektedir. Kedi benzeri bu hayvanın midesinde fermantasyona uğrayan kahve çekirdekleri hayvanın dışkısından toplanarak bu çok değerli kahvenin yapımında kullanılmaktadır. Bu kahveyi içmek isterseniz Amerika, Japonya ve İngiltere’de bu kahveyi satan yerler bulabilirsiniz. Mide sizin nasıl olsa !


KIZARMIŞ BUZAĞI BEYİNLİ SANDVİÇ
Buzağı beyninden yapılan bu fast food tarzı yemek özellikle Amerika’da Ohio, River Valley’de hala yapılmakta olan bir yemek tarzıdır. Meksikalıların acı sosla tükettiği bu yemek buzağı beyninin hafif mayalandırılıp lapa kıvamına getirilmesinden sonra kızartılmasıyla bu hale geliyor. Özellikle Güney Amerika’da çokça tüketilen buzağı beyinli sandviç hamburger ekmeğinin arasında servis ediliyor.




KIZARMIŞ TARANTULA
Kızarmış tarantula sadece Kamboçya sokaklarında satılıyor. Büyük, tüylü bacaklı ve zehirli bir örümcek olan tarantula Kamboçya mutfağında kızartılarak hazırlanıyor. Üstelik tadının enfes olduğunu söyleyenler de mevcut. Sarımsak ve tuzlu bir sosa bandırılıp kızgın yağa atılarak hazırlanan kızarmış tarantulanın genellikle sadece kolları ve üst gövdesi yeniliyor. Yiyenlerin söylediğine göre, bu dev örümceklerin tadı ise tavuğa benziyormuş.



ÖKÜZ PENİSİ
Batı ülkelerinde öküz penisi kurutulup, hayvanları tedavi etmek için kullanılır. Ama bazı doğu ülkelerinde örneğin Çin’de öküz penisinden çorba yapıp bunu afiyetle yiyorlar. Hatta öküz penisinin kızartması, haşlanması şeklinde versiyonları da mevcut. Çin kültüründe öküz penisinin cinsel gücü arttırdığına inanıldığı için yenilen ve Çin’in pahalı restoranlarında servis edilen pahalı bir yemek.




AT AYAĞI
Çin’den eşsiz bir lezzet daha. At ayağı. Bu demek olmasın ki atın sadece ayağını yiyorlar. Kesinlikle, atı komple götürüyorlar, ancak ayağını bile yemeleri ilginç. Üst kısımda kalan et ayakla birlikte servis ediliyor. Sebze ve soslar da yanına eklenince demeyin keyiflerine. Çok ucuz bir yemek olmamasına rağmen at ayağının Çin’de oldukça fazla tüketildiği söylenebilir.



KURT MANTARI
Kurt mantarı, böceklerin üstündeki kurtlarda bulunuyor. Bu mantar kurtların bütün bedenini istila ediyor ve en sonunda da kurtu öldürüyor. Burada üreyen mantar Çin’de ve Tibette bazı hastalıkların tedavisinde kullanılıyor. Ama işte bazen de çorbanın üstünde duran bir aperatif olarak tabakta yerini alabiliyor.




FARE
Şaşırtıcı olan şu ki fareler dünya’nın bir çok yerinde yeniliyor. Özellikle Kuzey Kore’de köylerde yaşayanlar fare yemeklerini çok seviyorlar. Hatta genellikle tercihleri tarla fareleri oluyor. Tadının tavuk tadına çok benzediğini söylüyorlar. Tadı güzel olabilir ama ya göz zevki ne olacak !





MAYMUN BEYNİ
Hazırlıklı olun bu yemeğin hazırlanış şekli sizi şok edebilir. Çin gibi bazı ülkelerde maymun beyni egzotik bir yemek olarak adlandırılıyor. Hatta Çin’de maymun beyni çiğ olarak yenilebiliyor. Tabi bu bir şehir efsanesi mi gerçek mi onu bilemiyoruz . Söylenene göre Çin’de bir restorant’a gittiğinizde masaya canlı bir maymun sipariş edebilirsiniz. Hatta daha lezzetli olsun diye önce kafasına bir darbe vurur daha sonra da kafatasını parçalarsınız. Bu nasıl bir vahşettir ! İsteyenlere çorbasını da yapıyorlarmış.




YILAN KANI
Yeni kesilmiş hayvanların taze kanları yemek olarak kullanılıyor. Bunun için daha çok ördekler ve domuzlar tercih ediliyor. Bu kan, baharatlarla karıştırılarak çorba gibi içiliyor. Yılan kanı cinsel iktidarsızlık ve cilt problemlerini düzeltmek için de kullanılıyor.



BEBEK FARE ŞARABI
Tahmin edebileceğiniz gibi bu içecek Uzak Doğu’ya ait. Kore’de bolca tüketilen bir içki türü. Çin’de ve Kore’de sağlık içeceği olarak biliniyor. Benzine benzeyen pis bir tadı varmış. Yeni doğmuş bebek fareler annelerinin kucağından alınıyor ve şarap şişesine atılıyor. Burada mayalandırıyorlar ve şarabı içerken ölü fareleri de yutabiliyorsunuz.



CASU MARZU (BOZUK PEYNİR)
Lezzetiyle ünlü İtalyan mutfağının karizmasını yerle bir eden bu yiyecek, İtalya’nın Sardinya şehrinde bulunan casu marzu kurtçuklarının ev olarak kullandığı bir peynir. Bu kurtçuklar, peynirin fermantasyon seviyesini bozulma noktasına gelene kadar yükseltmek için özellikle peynire eklenir. Bu seviyede peynirdeki yağlar tamamen yok edilir. Minik, yarı şeffaf solucanlar rahatsız edildiklerinde bir yarım ayak mesafesi kadar sıçrayabiliyorlar. Bu da bazı insanların peyniri yemeye başlamadan önce neden böceklerden temizlediklerini açıklıyor.
Dili yakan bir tadı varmış. Sindirim sisteminden çoğu zaman canlı bir şekilde geçiyor. Zaman zaman kusma ve kanama gibi etkileri olabiliyor çünkü uzunca bir süre bağırsaklarda yaşayabiliyor. Sardunya’da yenmesi resmi olarak yasak ancak Casu Marzu halen kaçak olarak tüketiliyor.


Arkadaşlar umarım bu şeylerden fazla mideniz bulanmamıştır.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar